Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο 08-11 Μαρτίου 2023, CARAVEL HOTEL, Αθήνα

Από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel το 21ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, ένα συνέδριο που αποτελεί πλέον θεσμό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο την προσοχή των ιατρών που ασχολούνται με την διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Περισσότεροι από 1000 σύνεδροι παρακολούθησαν τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά τους ομιλητές, πολλοί εκ των οποίων είναι καθηγητές στο πανεπιστήμιο ή Διαβητολόγοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τεράστια γνώση και εμπειρία.
 
Η εταιρεία Parapharm πάντα κοντά στους επαγγελματίες υγείας και τα άτομα με διαβήτη, και με οδηγό το όραμα για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευσή τους και κατά συνέπεια καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και καλύτερη ποιότητα ζωής, συμμετείχε στο συνέδριο με περίπτερο στο οποίο προβλήθηκαν τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα της εταιρείας που σχετίζονται με τον διαβήτη, δηλαδή τις βελόνες ινσουλίνης  της BD, για τις οποίες η Parapharm είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, καθώς και τις παστίλιες δεξτρόζης Dextro Energy, που χρησιμοποιούνται από τα άτομα με διαβήτη σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, για την άμεση αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας με την εταιρεία Roche Diagnostics, υπήρξε προβολή και των νεότερων μετρητών γλυκόζης αίματος της Roche,  Accu-chek Instant και Accu-chek Guide.
Στα πλαίσια του συνεδρίου, διοργανώθηκε επίσης δορυφορική διάλεξη με ομιλήτρια την έγκριτη Παιδίατρο/Διαβητολόγο κα Α. Βαζαίου, διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής και υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και Πρόεδρο τον κ. Α. Χριστοφορίδη, Αν Καθηγητή Παιδιατρικής/Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας στο ΑΠΘ, στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Το θέμα της διάλεξης αφορούσε την  σωστή χορήγηση της ινσουλίνης, τα πιθανά λάθη που γίνονται και την σημασία που έχει η εκπαίδευση των ασθενών ώστε αυτά τα λάθη να ελαχιστοποιούνται και να βελτιστοποιείται ο γλυκαιμικός έλεγχος.
Το συνέδριο είχε μεγάλη συμμετοχή από γιατρούς και το περίπτερο της Parapharm προσέλκυσε πολλούς σύνεδρους οι οποίοι ήθελαν να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις.