Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ιστορική αναδρομή

1994
Ίδρυση της Parapharm International ΑΕ

Η εταιρεία Parapharm International ΑΕ ιδρύθηκε ως διάδοχος της Hermes με αντικείμενο την προώθηση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Επιλέγουμε προϊόντα με εξειδίκευση στον κλάδο του διαβήτη και τα προωθούμε δυναμικά στην ελληνική αγορά.

1997
Ηγετική θέση στη χορήγηση ινσουλίνης

Συνεργαζόμαστε με τη διεθνώς καταξιωμένη BD Medical. Συστήνουμε στην ελληνική αγορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα της για τη χορήγηση της ινσουλίνης, αυξάνοντας αμέσως την αναγνωρισιμότητά τους. Κατακτούμε την κορυφή του συγκεκριμένου κλάδου αγοράς.

2000
Ίδρυση της Parapharm North ΑΕ

Το μερίδιό μας στη Βόρειο Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη μεγαλώνει. Για να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία, ιδρύουμε την εμπορική επιχείρηση φαρμακευτικών προϊόντων Parapharm North ΑΕ.

2001
Επιθετική διείσδυση στην Ελληνική αγορά

Συνεργαζόμαστε με τη Roche Diagnostics, κορυφαία εταιρεία στα in-vitro διαγνωστικά. Προωθούμε τα προϊόντα του τμηματος Diabetes Care διεισδύοντας επιθετικά σε όλη την Ελλάδα. Με το ευρύ αυτό φάσμα προϊόντων ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιό μας στην κατηγορία του  διαβητη.

2006
Προηγμένες υπηρεσίες logistics

Εξαγοράζουμε την Pigi Pharmaceutical ΑΕ. Αξιοποιούμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία της και εμπλουτίζουμε το αντικείμενό μας με υπηρεσίες logistics αποθήκευσης και διανομής, αλλά και συσκευασίας και ετικετοποίησης.
 
Νέα έδρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Μεταφέρουμε την έδρα μας στα ιδιόκτητα κτήρια 5.000τμ της Pigi Pharmaceutical ΑΕ.

 

2007 - 2010
Διεύρυνση χαρτοφυλακίου για το διαβήτη

Κλείνουμε νέες συμφωνίες και φέρνουμε στην ελληνική φαρμακευτική αγορά επώνυμα προϊόντα με ειδίκευση στο διαβήτη:

Επίσης ξεκινούμε νέες συνεργασίες με τους ακόλουθους οίκους:

 
Νέες υπερσύγχρονες αποθήκες

Μεταφέρουμε τις αποθήκες μας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της UNILOG στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Πιστοποίηση ποιότητας και διαδικασιών διανομής

  • Πιστοποίηση διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2000
  • Διασφάλιση διαδικασιών διανομής ISO 9001:2008
  •  

2011
Αποκλειστικές συνεργασίες με παλαιούς και νέους εταίρους

Κλείνουμε νέα συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσωπείας και διανομής με την αμερικανική Nipro Diagnostics. Προωθούμε στην ελληνική αγορά τη σειρά TRUE για τη μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα. Αποκλειστική γίνεται και η συνεργασία μας με την BD Medical και περιλαμβάνει πλέον όλη την Ελλάδα.  
Ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics, συσκευασίας και ετικετοποίησης
Προσθέτουμε νέες υπηρεσίες στο φάσμα υπηρεσιών που προσφέρουμε στους εταίρους μας. Η συνεργασία μας με τη Roche Diagnostics περιλαμβάνει πλέον και ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής, αλλά και συσκευασίας και ετικετοποίησης.

2012
Επέκταση εμπορικών δραστηριοτήτων

Διευρύνουμε το δίκτυο πωλήσεών μας οργανώνοντας τμήμα Ιατρικής ενημέρωσης. Οι άνθρωποί μας ενημερώνουν συστηματικά τους επιστήμονες της υγείας του φαρμακευτικού και ιατρικού κλάδου σε όλη την Ελλάδα.
PharmaSwiss
Ξεκινούμε συνεργασία με την εταιρία PharmaSwiss/Valeant Group που γίνεται πλέον κάτοχος ΜΑ του ρινικού spray ezixin που ανέπτυξε η Parapharm.

2015
UEBE

Κλείνουμε νέα συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσωπείας και διανομής με την γερμανική εταιρεία UEBE. Προωθούμε στην ελληνική αγορά τα πιεσόμετρα Visomat, No 1 στη γερμανική αγορά.

Κλείνουμε νέα συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσωπείας και διανομής με την αμερικανική . Προωθούμε στην ελληνική αγορά τη σειρά προϊόντων στήριξης Futuro, την σειρά Nexcare καθώς και τα νοσοκομειακά προϊόντα Medical αποκλειστικής διάθεσης στο φαρμακείο.

2016
Μεταφορά σε νέες εγκαταστάσεις

Τον Μάρτιο του 2016 μεταφερθήκαμε σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση Αττικής έκτασης 7.500τμ. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν, μεταξύ άλλων το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα KNAPP αυτόματης ετοιμασίας παραγγελιών παραγωγικότητας 800 παραγγελιών ωριαίως.
Λήψη άδειας φαρμακαποθήκης
Τον Οκτώβριο του 2016 η εταιρεία έλαβε από τον ΕΟΦ άδεια χονδρικής διάθεσης φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση.  

2017
Λήψη άδειας διακίνησης δραστικών φαρμακευτικών ουσιών

Τον Φεβρουάριο του 2017 η εταιρεία έλαβε από τον ΕΟΦ άδεια διακίνησης δραστικών φαρμακευτικών ουσιών.  

2018
Πιστοποίηση ISO 9001:2015

Τον Μάρτιο του 2018 η εταιρία πέρασε επιτυχώς την επιθεώρηση και έλαβε πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας της κατά το πρότυπο
ISO 9001:2015