Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στις  2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ημερίδα για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη και το Διαβητολογικό κέντρο της Α' παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων "Π&Α Κυριακού". Η ημερίδα είχε ως στόχο να ενημερώσει τα άτομα με διαβήτη αλλά και τους γονείς παιδιών με διαβήτη για ό,τι πιο σύγχρονο και καλύτερο έχει να επιδείξει η επιστήμη και η τεχνολογία.

Από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel το 21ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, ένα συνέδριο που αποτελεί πλέον θεσμό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο την προσοχή των ιατρών που ασχολούνται με την διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Περισσότεροι από 1000 σύνεδροι παρακολούθησαν τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά τους ομιλητές, πολλοί εκ των οποίων είναι καθηγητές στο πανεπιστήμιο ή Διαβητολόγοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τεράστια γνώση και εμπειρία.
 

Από 4-5 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός στην Αθήνα, το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Το συνέδριο παρακολούθησε πλήθος ατόμων με διαβήτη καθώς και γονείς με παιδιά τα οποία έχουν αναπτύξει διαβήτη. Τα άτομα αυτά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  εξαιρετικές ομιλίες σχετικά με την σωστή διαχείριση του Σακχαρώδη διαβήτη και την πρόληψη των επιπλοκών, από καταξιωμένους ιατρούς διαβητολόγους αλλά επίσης και από διατροφολόγους, νοσηλευτές και ψυχολόγους.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε  στην Ξάνθη στις 19 Φεβρουαρίου 2020 ,υπό την αιγίδα του  Φαρμακευτικού   Συλλόγου της Πόλης και της προέδρου κα. Κάλφα,  εκπαιδευτικό σεμινάριο, απευθυνόμενο στους Φαρμακοποιούς .
Το σεμινάριο διοργανώθηκε στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Ξανθίππειον .
 Κατά την διάρκεια του  σεμιναρίου  αναλύσαμε τις εξελίξεις στην βέλτιστη  τεχνική  χορήγησης ινσουλίνης και τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε  στην Κέρκυρα στις 5 Φεβρουαρίου 2020 ,υπό την αιγίδα του  Φαρμακευτικού   Συλλόγου της Πόλης και του προέδρου κ. Σταματάκου,  εκπαιδευτικό σεμινάριο, απευθυνόμενο στους Φαρμακοποιούς .
Το σεμινάριο διοργανώθηκε στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής εταιρίας η οποια εχει ιδρυθεί το 1897 και ειναι η πρώτη στην Ελλάδα .
Κατά την διάρκεια του  σεμιναρίου  αναλύσαμε τις εξελίξεις στην βέλτιστη  τεχνική  χορήγησης ινσουλίνης και τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες.

  •  
  • 1 από 6